Фотошоп CS5 Фонтови

http://i26.lulzimg.com/fa1a3f.jpg
Adobe Photoshop е графички дизајн професионални уметници да ги користите за измени и да се создаде уметнички дела на компјутер. Фонт е компјутер датотека која ви дозволува да внесувате карактери во одреден стил. Компјутери имаат тенденција да биде стандардно избор на многу различни стилови фонт, , но можете да додадете свој, како и. Фотошоп Ви овозможува да користите фонтови да напишеш текст директно на дигитална слика ќе се создаде. Користете го ова за да додадете наслови, слогани, или друг текст на твојот потпис сликата.

Преземете нови фонтови

Adobe Photoshop, можете да користите било фонт кој може да се инсталира на вашиот компјутер. Можете да преземате нови фонтови за бесплатен онлајн, како што се бесплатни фонтови или фонтови, Fontspace урбана сајтови. Овие сајтови организира фонтови со стил и ви овозможува да ги видиш фонт пред да преземете. фонтови се обично спакуван како. zip датотека, па мора да се има програма инсталирано на вашиот компјутер, декомпресија Ако вашиот компјутер не веќе имаат програма за декомпресија на мајчин режим.

Инсталирај нови фонтови

http://www.windows7.cc/wp-content/windows_7_font_manager.jpg

Пред да го инсталирате на нови фонтови, прво мора да го затвори било пример на Adobe Photoshop работи. Треба да ги инсталирате сите фонтови, вклучувајќи фонтови со помош на Adobe Photoshop, во папката на вашиот компјутер “полицијата”. Ова е обично се наоѓа во “политика”. Прво мора да ја отпакувате на фонт датотеката и тогаш копија на “фонтови”. Треба да видите прашува, Windows Installer автоматски инсталира фонтот за вас. Кога ќе ја отворите Adobe Photoshop, на нов фонт ќе бидат достапни за употреба.

Користете фонтови во Photoshop

За да почнете со пишување со фонтана во Photoshop, кликнете на текст алатка иконата во менито Фотошоп. Ова изгледа како писмо “T”. На лентата со алатки на врвот ќе се промени за да ви покаже тековните поставувања на полицијата во три pop-up менито. Во менито лево за да го изберете име на фонтот стил. Изворите се наведени по азбучен ред, Значи, ако имате инсталирано нов фонт, изгледа за името на ова мени. Во вториот мени Ви овозможува да се направи на фонтот храбар, кос, мазна или остри, зависност од она што полицијата да преземе одговорност за параметри. Третата нека да се промени големината на фонтот со користење на дигитален вредност. Можете да изберете големината на фонтот од менито или внесете Вашиот број во полето за дадена големина
Користете фонтови во Photoshop
За да почнете со пишување со фонтана во Photoshop, кликнете на текст алатка иконата во менито Фотошоп. Ова изгледа како писмо “T”. На лентата со алатки на врвот ќе се промени за да ви покаже тековните поставувања на полицијата во три pop-up менито. Во менито лево за да го изберете име на фонтот стил. Изворите се наведени по азбучен ред, Значи, ако имате инсталирано нов фонт, изгледа за името на ова мени. Во вториот мени Ви овозможува да се направи на фонтот храбар, кос, мазна или остри, зависност од она што полицијата да преземе одговорност за параметри. Третата нека да се промени големината на фонтот со користење на дигитален вредност. Можете да изберете големината на фонтот од менито или внесете Вашиот број во полето за дадена големина

Поврзани написи:

Постави подножјето автоматски генерирани од Испрати порака по MSN подножјето приклучокот за WordPress.

Бидете Дружељубив, Сподели!
  • Твит

Остави коментар

Претходниот пост: IPhone игри колекција 2011

Следна пост: