Google I / O 2011: Сите Разговор Андроид видеото

Google I / O 2011: Сите Андроид Разговор Видео
Англиски | H264 1213kbps | 1280×720 29.9FPS | AAC 44.1kHz | 12.46 МК

Андроид почетник Водич
Оваа сесија ќе ја претстави некои од основните концепти кои се вклучени во Андроид развој. Почнувајќи со преглед на API пакети достапни за програмери, ние ќе работиме преку едноставен код примери кои се истражуваат некои од најчестите корисник карактеристики вклучувајќи и користење на сензорите, мапи и Прецизни.
Пишување на игри во реално време за Android Redux
Оваа сесија е интензивен курс на Андроид развојот на играта: се што ви треба да знаете да почне да пишува 2D и 3D, како и совети и трикови, Игри и репери да им помогне на вашиот код за да се постигне оптимална ефикасност. Во прилог, ние ќе разговараме жешки теми поврзани со развојот на видео-игри, вклучувајќи физички разлики помеѓу уредите, користење на C ++ да се напише игри Андроид и карактеристиките на најпопуларните игри на пазарот.
Во светот на ListView
ListView е една од најшироко користени Андроид Додатоци, но исто така и посложени. Придружете ни се да научат како да се справат со ListView и да учат сите за карактеристики, оптимизации, quirks и ограничувања.
Лиење широка мрежа: како да се цел сите Андроид уреди
Една од силните страни на Андроид е неговата флексибилност, за да работи на широк спектар на уреди. Во оваа сесија, ние се истражуваат објекти што ресурс систем Андроид овозможува на програмерите да многу уреди на стапици полесно, и бинарни заедничка поддршка при апликација. Во прилог на хетерогеноста на материјали, повеќе од една верзија на Android може да постои во дивината во дадено време. Ние ќе бидеме на стратегии за крос-верзија компатибилност.
Андроид адаптери дизајн модели
Во оваа сесија, корисникот искуство тим Андроид покаже типови на шаблони, дека можете да го користите да се создаде голема Android апликација. We will cover such things as the use of Titlebars Interactive, Брзи Контакт, и на дното бар и некои нови модели кои ќе добијат јас / О еден преглед. Тимот ќе биде достапен и за не безрезервен седница прашања.
Клиентска апликација развој е Андроид
Оваа сесија ќе го презентира архитектонски размислувања да се развие мирен апликации на платформа Андроид. Тој се фокусира на дизајн модели, интеграцијата на платформа и на прашања кои се специфични за платформата Android.
А JIT за Андроид Dalvik В.М. компајлерот
Во оваа сесија, ќе го претстави дизајнот на компајлерот JIT погодна за преносните уреди Андроид. Теми ќе бидат вклучени архитектонски Преглед, образложението за одлуките на дизајнот и посебна поддршка за JIT верификација, тестирање и подесување.
Пишување енергичните Андроид апликации
Слушај совети и приказни за правење на брзи и флексибилни на војната (ака “не janky”) Андроид апликации. Не ANRs повеќе! Елиминирање на јамка настан кабини! Брзо вклучување! Оптимизиран база на податоци прашања со минимум на јас / На! Исто така, Откријте алатки и техники кои се користат да се најде перформанси проблеми во системот и слушнете што се случува во иднина.
Напредно аудио технички Андроид.
Во оваа сесија, ние ќе се истражуваат напредни техники кои можете да го користите во вашите апликации кога се работи со медиумите. Ова вклучува користење на ниско ниво аудио API-јата за Андроид, изберете формат соодветен за мултимедијални датотеки, и што сега е можно со новата рамка на медиумите API воведе во Андроид 2.2.
Развој на притисок за Андроид апликации
Дали сте зграда облак-базирани апликации за Android, но се прашувам како може да се избегне анкети и овозможи на притисни функција? Оваа сесија ќе го презентира облак новата Android уред Пораки рамка, покажува како можете да се интегрираат на мобилните алармирање релевантни, Испрати-до-телефон и двонасочна синхронизација функција им помогнам во Андроид апликации.

Поврзани написи:

Постави подножјето автоматски генерирани од Испрати порака по MSN подножјето приклучокот за WordPress.


0

Остави коментар

Претходниот пост:

Следна пост: